2010-12-31 | 04:55:24

GOTT NYTT ÅR!!!

Och så har dagen kommit, den sista dagen på det här året. 2010 har varit ett händelserikt år. Här på koh phanang har vi inhandlat neon färgade kläder och kroppsfärg, haha vi kommer va skit snygga. Men 30000 personer kommer se likadana ut, är faktiskt lite taggad. Ska försöka få med mig kamera på något sätt, vet inte riktigt hur de ska gå men vill ju ha bilder. Carro ligger här brevid mig o läser, Sofie försöker nog sova lite mer. Skulle jag också vilja göra men min sömn funkar inte riktigt... Sömnbrist på högnivå! Att folk kan umgås med mig är fan ett under. Gott nytt år våra kära! <3
2010-12-29 | 10:37:01

Hängmattehäng direkt från koh phanang.

Just nu befinner vi oss på koh phanang i en as fin bungalow som är våran fram till den 5 januari. Ligger just nu i hängmattan och skriver, hur nice låter inte det? Efter en lång färd igår kkom vi äntligen fram fast väldigt sent. Träffade på många arga människor och många thailändare som nog aldrig sett en turist förut. Ikväll ska vi ut alla tjejerna, dom andra bor typ inte nära oss men taxi är as biilligt så det löser sig. Efter allt man har hört om det här stället måste vi ju prova på innan den stora dagen (nyår). Beräknas komma 30 000 personer på nyår... Så dags att vila en stund o duscha, men eftersom att vi har internet i våran fina bungalow så uppdaterar vi snart igen. Får tyvärr inte in bilder på iPaden så bjuder tyvärr inte på några bilder. puss o kram alla där hemma / felicia
2010-12-27 | 17:50:31

Låååång uppdatering!

Hej hej bloggen! Sofie här.

Det har varit väldigt dåligt med uppdatering den här veckan vi befunnit oss på phi phi island. Antagligen för att vi hade ju självklart inte internet i den bunkern vi bodde i. För ja, de kändes som en bunker. Betong väggar, betong golv och någon form av plast tak. MEN det fungerade alldeles utmärkt. Det var bara Therese som fick besök av en kackerlacka på kudden en natt, men inte dog hon av de inte! Att vi sen blev erbjudna weed och en joint av människorna som bodde runtomkring är en annan femma! Man kan väl säga att det var en riktig knarkarkvart!  

Phi phi var helt underbart och jag tror till och med att ni vuxna skulle gilla den ön. Bara ni bor en bit från stranden eftersom att det är party där vaaarje kväll och musiken stängs inte av förän vid fyra. Men det finns inte en enda bil på ön och stranden är super fin. Så på dagarna var det jätte lugnt och skönt. Dock höll vi på att bli tokiga på alla galna cyklister som cyklar på fel sida! (för oss..)

Vi träffade dessutom mycket människor som nästan allihopa ska till Koh phangan över nyår precis som vi, så vi lär träffas igen. Som säkert alla redan vet var vi även på utflyckt på Fridas födelsedag. Är ju roligt med lite variation! Vi bjöd henne på en båttur som först gick till monkey island. Där vi hoppade i land och matade söta apor direkt ur handen. Efter det åkte vi till en stor lagun där vi hoppade från båten ner i de kristall klara vattnet (vissa fegade ur och klättrade ner längst bak, nämner inga namn....) Efter att ha badat där ett tag åkte vi vidare igen till en annan lagun där vi skulle snorkla i en halv timma och oj va häftigt det var! 

Efter det var vi alla helt slut i kroppen. Det är ansträngande att flyta runt sådär! Men vi fortsatte till Maya Bay och stranden där filmen The Beach spelades in. Jätte vackert och där gick vi även en djungel vandring med våran Thailändska vän Suliman (som har pluggat svenska på konvux!) Myste lite på stranden ett tag och sen blev det båten hem igen. Vi stannade även och tittade utanför Viking cave och en mystisk grotta som det tydligen bor någon i men ingen vet vem. Här kommer lite bilder från utflykten:


Apoooor! Som fick vårat is te!


Den mystiska grottan..


Här snorklade vi


Våran båt! Och ni ser även en skymt av Suliman (och hans vän i vit tröja)


Carro, Therese, Frida och massa fiskar!


Jag, och ena Carros öga!


Just nu är jag ensam hemma i lägenheten. Fillan och Carro är ute och festar men jag ville ta det lugnt idag. Därför passar jag på att skriva. De blev dessutom ett väldigt långt inlägg! Imorgon blir vi hämtade klockan 09.00 med en minibuss som vi ska åka med i frya timmar. Efter det blir det en stor vanlig buss i en timme och där efter färgan över till Koh phangan i två timmar. Klockan 16.00 beräknas vi vara framme. Allt som allt gick detta kalaset på 600 bath per person, vilket inte ens är 120 kr!

Dom andra som ni befinner sig på Krabi är framme ungefär halv sex och då ska vi ses för att äta middag tillsammans. Saknar dom redan även fast vi bara varit ifrån varandra en och en halv dag! På Koh phangan stannar vi till 5 januari och kommer där med att fira nyår där. Då är det full moon party! Och jag lovar, vi ska vara försiktiga. Nu har jag nästan kramp i fingrarna så nästa uppdatering får bli från något internet cafe på Koh phangan! Take care vi saknar er. /Sofy
2010-12-26 | 14:42:44

Back in patong

Här är vi igen och gör oss iordning för en utekväll. Men innan blir det lite middag här nere på resturangen i huset.

När vi kom fram hemma såg vi att våran balkong dörr var öppen, alla tre fick smått panik.. trodde vi hade haft inbrott men nej vi var bara glömska och hade inte stängt den... Haha trodde nästan det skulle bo fåglar här. (Vi har haft fåglar inne tidigare)

En vecka på phiphi som har varit as nice. Trodde vi skulle ta det lugnt mer än här men icke.. Träffat massa härliga människor, firat Fridas födelsedag och julafton.

På Fridas födelsedag bjöd vi henne på en båttur. Vi var förbi monkeybeach och matade apor, badade i en lagun, snorklade bland massa fina fiskar, såg vikingcave (lite allmänbildning behövs) och såklart var vi förbi maya bay. Maya bay är stranden där Leonardo Dicaprio spelade in filmen the beach.

Nu kurrar magen och vi ska ner o äta, hörs igen imorgon! PUSS och Kram alla där hemma.

Jag på mayabay, ser inte helt fel ut va?



P.s vill inte skrämma er där hemma men nu ska ni få höra en riktigt obehaglig sak som vi fick höra på julafton av Kalle som äger den svenska resturangen där vi åt julbord. Det var ett tyskt par som var på semester på phiphi, dom hade bråkat och gått åt varsitt håll... men det skulle dom inte ha gjort för tjejen blev våldtagen och mördad av 20 killar.... Ush obehaligt.... Det läskigaste av allt var att det hände första kvällen vi kom till phiphi.. d.s


2010-12-25 | 12:42:48

GOD JUL!

Hehe Hej nu var det ett tag sen nagon utav oss skrev och nu skriver jag (felicia) av alla.

Vi ar just nu pa phiphi, har firat jul med julbord och kalle anka o allt. USH! jag var pa massage nar det var kalle men iallafall.

Ville mest bara tala om att vi lever och mar bra. har massor att skriva sa fort jag kommer tillbaka till lagenheten som ar imorgon sa hall ut.

ha det bra hemma i kaaalla svergie! PUSS
2010-12-18 | 22:49:25

Fjärde advent!

Hejhejhej!

Idag/imorgon för alla svennebananer så är det fjärde advent. Det tänkte vi här i thai fira med att dra över till Phi Phi Island! Där väntar utflykter med bla snorkling och även fridas b-day och såklart JULAFTON!

Just nu är klockan 04:45 här och vi har precis kommit hem från en utgång! Det blev lite grabbarna grus medmera som sedan avslutades med en kär gammal vän, McDonken!
Nu sitter vi alla hemma i vår dubbelsäng och ska snart krypa till kojs, måste ju upp "tidigt" imorgon för att packa och sedan få eskort till färjan.

Vi hörs i Phi Phi!
2010-12-18 | 12:56:15

BANANBÅT!!

Hejhej på er där hemma i kylan!
Idag har vi haft en helt sjukt rolig dag. Vaknade upp och vädret var väl lite sisådär men efter många om och med drog vi oss ned till stranden. Rastlösa som vi är bestämde vi oss för att hitta på något kul och bestämde oss för att åka bananbåt. Fillan och Linn bangade ur och valde att sätta sig i båten medan jag (Frida), Therese,Sofie och Carro satt bak på bananen. Jag satt längst fram och skötte taktiksnacket och skrek HÖGER.. VÄÄNSTER så fort vi svängde så att brudarna där bak visste vilket håll de skulle lägga tyngden på. Och visst gick det bra, vi ramlade faktiskt bara av en gång och då var det thailändaren som körde som gjorde världens dundersväng bara för att han blev trött på att vi satt kvar så bra. Efteråt hade alla ont i armarna och däckade på stranden.

Nu ska vi snart gå ut och äta och därefter hade vi tänkt ta en runda och titta om det finns någonting att shoppa. Ikväll blir det sista utgången här i Patong och den kommer nog spenderas på Grabbarna Grus och beachparty på stranden. Kan vara skönt att hänga med svenskarna ikväll då det blivit väldigt mycket engelska på senaste tiden då hela Phuket är invarderat av massa australiensare och folk som kommer från Kapstaden. Det är nästan på gränsen att vi tjejer börjat prata engelska med varandra! Kul är det i alla fall men nu måste vi få slappna av och prata lite svenska, dansa till "ja måste ringa carina" och bara hänga med svennebananerna!

Hörs snart igen! Puss /Frida
(Lägger nog upp bilder senare på bananbåten)
2010-12-17 | 12:28:44

Partylåten nr1

2010-12-17 | 12:24:07

fridaaaaaaay

Hejhej! Frida här. Har precis kommit ut ur duschen och ska snart börja göra iordning mig. Ikväll ska vi käka på ett ställe som heter Two Chefs. Det är samma kedja som där jag, Therry och Limp bodde några nätter när vi bodde i Kata och där dom hade den SJUUKT goda frukosten. Förväntningarna är alltså höga.

Idag på bion hände det dock något väldigt konstigt. Precis innan filmen började i reklamen så kom ett inslag om Bumhibol (Thailands kung) där man blev beordrad att ställa sig upp i respekt för kungen. Så där stod vi sex tjejer och höll på att dö av garv med massa thailändare som bad och sjöng med i låten. Varför har vi inte så det i Sverige med kung Carl??

Nej nu kurrar magen, dags att bestämma kläder! På söndag är det planerat att vi drar till Phiphi island. Och på Onsdag är det någon i gänget som fyller år. Undra vem det kan vara?? 19barre. Sist men inte minst (eller så va hon det).

PS. mamma och pappa: Det är jätte dyrt att svara på era sms hela tiden. Allt är finemang, vill ni något så är det billigare för mig att ni ringer. (Och nu fick ni lite kulturellt i bloggen också)

heeeeeeeeido
2010-12-17 | 11:35:27

Biiiooo

Vi kom precis hem från bio. Vi såg Narnia, trean. Helt okej film men jäklar vilken biograf! Den maffigaste någon av oss någonsin varit på! Stolarna gick att luta bak jätte mycket (Therese somnade som en stock) och allting var super bra! Högst upp fanns soffor som även dom gick att luta bak, nästa gång de blir bio ska vi ha sånna! Nu är de dags att fixa sig för middag i Karon! /Hela gänget!
2010-12-15 | 10:25:14

Stranden

God eftermiddag! Sofie här, IGEN! Dom andra har blivit lite slöa på de här med att blogga nu när jag uppdaterar så flitigt. Men jag ska skälla på dom! Idag har vi legat på stranden exakt hela dagen. Helt underbart har det varit. Det är nog hundra grader ute och strålande sol. Vi har ju fått höra att de ska sluta regna nu och de har det ju gjort, uuunderbart! Vi har badat massor och lunch blev det på subway. Tonfiskmackan ägde.



Hur avundsjuka blir ni inte nu då? Ni ser han som flyger uppe i luften, det ska vi göra någon dag! Även vattenskoter står på schemat. De kostar 1000 bath för 30 min. Fem hundra per person eftersom att vi åker två och två. Det är väl inte så överdrivet dyrt?

Nu ska vi vila ett par timmar innan det är dags för BEACH PARTYY! Vi har fått gratis biljetter som ger oss fri dricka i två timmar + inträdet. Det är även trafik tema, vilket betyder att man målar sig med grön, gul eller röd färg. Jag och Therese får bli röda eftersom att det betyder upptagen, alla dom andra är gröna = siiingel! och gul betyder öppen för förslag!

Dom andra ligger i stor sängen och tittar på senaste Harry Potter medan jag nu bloggar, jag ska snart gå och lägga mig på dom och efter det blir de duschen. Vi hör av oss senare! Byyebyyye
2010-12-14 | 13:01:35

De säger HEJ HEJ!

Hej hej bloggeeeeeeen!
Allt bra hemma? Här är allt sämst... Kallt och jävligt och det bara blåser och regnar ute. Man kan inte ens gå ut och festa på kvällarna för att folk är så otroligt otrevliga. Eller det var kanske tvärtom...

Vi har det heeeelt underbart och har lärt känna så många roliga människor att det är sjukt. Kan avslöja att en av oss --- ska ut på dejt om 10 min! Spännande. Om en timme ungefär så ska vi ut och äta igen och sedan blir det FEST, igen. Kan väl iofs erkänna att vi inte har mått hur bra som helst idag men så fort man kommit igång så leker livet igen. Idag blir det nog en lätt middag på vårat favoritställe vid stranden, Tropica. De har världens godast chicken with cashewnuts!!
Just nu ligger T och sover i sängen och vi andra i andra rummet och kollar på alla tokiga bilder och videos.

Vi ska bättra oss med bilderna, men eftersom vi inte varit ute så mycket på dagarna och inte haft med kameran på kvällarna blir det inte så mycket än.



Här är iallafall den där (ursäkta språket) jääääääävla moskén! Man blir tokig. Gubben skriker ju bara högre och högre för varje dag. Sofie fick dock den klockrena idén om vår hämnd. Vi ska köpa en megafon och sjunga Damn who's a sexy bitch varje gång han börjar. Battle liksom, kan bli kul!

Nog med ordbajs och dags att se vad de andra ligger och skrattar. Hoppas ni har det fint hemma, får se om någon mer kamrat uppdaterar senare.

Tjüss!

2010-12-13 | 12:07:49

Shopping

Hej hej hallå!

Idag har vi fått tillökning i lägenheten. För ett par timmar sedan sprang vi ner till Håkans Bar (ni vet färjan-håkan) vid stranden för att möta våra vilsna vänner. Där kom dom med varsin ryggsäck och såg ut som tre riktiga backpackers! Dock väldigt snygga och bruna! Vi visade dom vår enkla boning och de tog inte lång tid förän dom alla tre låg på soffan som utslagna sälar och kände sig förmodligen som hemma.

Efter ett tag bestämde vi oss för att ta en TUKTUK till ett stor köpcentrum som ligger borta vid Bangla Road. Jag Fillan och Carro har varit där en gång tidigare men vi ville visa dom andra tre och även inhandla lite behövliga saker. Jag passade på att ta ett par bilder för stället är brutalt maffigt.









Nu blir ni avundsjuka va? Det förstår jag! Snart är de dags att börja göra oss iordning. Jag och Fillan har redan duschat och nu är det Carros tur. Den tre andra svettlökarna ska förmodligen också kasta sig in i duschen när dom orkar. Vi planerar att gå ut och käka om ca två timmar och efter det blir det paaaaaaaarty! Over and out /Sofie
2010-12-12 | 18:24:25

Middag

Nu är vi hemma igen efter en jätte god middag på stranden. Det är sjukt varmt ute och de rinner i ansiktet konstant! Inget party ikväll heller, vi måste ställa om vårat dygn. Så nu sitter Fillan och Carro i soffan och tittar på ett gossip girl avsnitt som vi laddat ner. Jag ska strax gå dit jag också. Sen blir de kortspel och ännu mera film.

Imorgon kommer bruudarna hit och första natten ska dom bo hos oss. Jätte mysigt med utökning i lägenheten. Den känns mer och mer som "hemma" nu vilket är positivt. Igår när jag städade stängde jag in alla fula gossedjur och andra saker i skåp så att vi slipper se dom. Hehee. Hörs snart! /Sofie
2010-12-12 | 08:22:13

Uppdatering

Hejhej bloggen! Nu sitter vi ute på våran balkong och har precis kört klart gin rummy som har tagit oss hela kvällen igår samt en timme nu på dagen. Det är riktigt dåligt väder här i Phuket nu men vi va ändå på stranden någon timme idag. Efter ett tag började det spöregna så vi fick sitta under parasoll med två fulla svenska mammor på 47 år plus två finnar och en thailändare i en timme! Det var kul vi körde sten sax påse men begav oss sedan hem när Svenne tanterna blev lite för glada. Thailändaren lovade oss i alla fall att monsun regnet kommer vara borta den 16onde så vi håller tummarna! Blir bara en kort uppdatering idag för nu ska vi gå och äta på vågat stammis hak bellmans som ropar åt oss så fort vi går förbi! Imorgon flyttar vi till patong och flyttar in en natt hos våra kära vänner! Hoppas allt är bra hemma vi hörde om terror bomben! Ta hand om er puss och kram! /Frida Therese och Linn
2010-12-12 | 07:46:51

morgon/dag/kväll?

Heej, nu är det min tur att fylla på lite kände jag, brist på annat om man säger så.
Sofie ligger och snarkar högljutt bredvid mig och Felicia sover som en stock hon med, roliga tjejer!
Jag skulle gärna sova men det går inte alls. Inte nog med att det är hur varmt och fuktigt som helst så bor vi ganska nära en moské --- flera gånger om dagen börjar en gubbe sjunga på arabiska(?) i högtalare runtom området vi bor i. Väldigt tröttsamt, men vi kommer garanterat vänja oss.
Det regnar fortfarande titt som tätt här så det har inte blivit något solande. Tråkigt för vi vill bli bruna nu!!

Hursomhelst, nu ska jag lägga mig och kolla på ännu en film. Ber om ursäkt för att vi är så dåliga med bilder men det har inte riktigt funnits så mycket att fota än, det kommer det kommer. Hoppas att allt är bra med er där hemma!

2010-12-12 | 03:17:17

Tjalalaa

Jahapp då är de jag som skriver igen då! Jätte pigg är jag och solen skiner ute. Klockan är bara 9 på morgonen men jag planerar att snart väcka dom andra och äta frukost. Dom kom hem vid fem någon gång och då hade jag hunnit med att städa hela lägenheten. Båda två blev jätte glada och tyckte att jag hade varit sååå duktig!

För en timma sen gick jag och Felicia en morgonpromenad på stranden. Hur skönt som helst men så fort vi kom hem så somnade hon om.. Ganska förståligt dock eftersom att dom kom hem så sent och jag bara har tagit det lugnt. Jag har tyvärr inte tagit några bilder på vårt andra rum, "köket" eller toaletten och heller inga bilder på hur fint det är nu. Men här är två på hur de såg ut innan jag gick in för att städa!





Sådär! Nu vet ni hur iallafall ett rum ser ut. Helt okej ändå? Förutom alla saker som ligger framme såklart. Ni ska få fler bilder senare idag på hur de ser ut nu. Nu ska jag väcka dom andra! Hej hej
2010-12-11 | 17:23:51

Update

Hemma i lägenheten igen efter en god middag på restaurangen nedanför. Jag åt och drack (vatten) för 150 Bath. Hur bra är inte det? Mina två rumskompisar har gått ut på staden och jag ska vara hemma ensam och ta det lugnt idag hade jag tänkt mig. Packa upp min väska till att börja med, det ser ungefär ut som de gör hemma i mit rum just nu.

Hade ju varit roligt ifall Frida Therry och Linn bodde lite närmare just nu.. så jag kunde hängt med dom istället, för dom ska inte heller parta idag. Men men om jag inte har fel så kommer dom hit imorgon? De blir mycket skoj! Klockan är nu snart halv tolv och jag ska titta på film och försöka sova. Lär väl bli livrädd när Fillan och Carro kommer hem inatt någon gång. Det var allt från mig, hej hej hej då!

ps. Mamma och Pappa (och Kattis & Håkan som också vet att jag är ganska kräsen när de gäller mat) JAG ÅT BLÄCKFISK IDAG! Armarna på den, som till och med hade kvar sugpropparna! Och det var inte äckligt, jag kräktes inte heller. Men jag kommer nog ändå inte äta det igen.. FAST jag har prövat! /S
2010-12-11 | 12:04:07

Första inlägget!

Heeeeeeeej kära bloggen (och alla föräldrar). Sofie som skriver!

Nu har vi äntligen fått internet i vår lägenhet av snälla Pier som kom hit imorse och instalerade allting. Jag tänkte nog mest bara säga att vi lever och att Thailand är underbart! Vår resa gick jätte bra och till skillnad från dom andra brudarnas så hade inte vi någon med anfall bakom oss. När vi kom fram till Bangkok efter tre timmar i Istanbul så var det bara att gå igenom passkontrollen (Thailändaren som satt där sa till och med att han älskade oss, de var ju ändå en helt okej start på ett strot äventyr?) hämta våra väskor som redan blivit avplockade från bandet och sen försöka hitta till inrikesflygen. Men de gick utmärkt. Flyget till Phuket tog bara en timma och när vi kom ut på gatan stod där en jätte trevlig Thai med en skylt "FELICIA CANCLINI". Underbart att bli körda ända till dörren!

Lägenheten är absolut helt okej, den skulle behöva målas om men annars funkar det utmärkt. Just nu ligger Carro och Fillan i sängen och tittar på film. I bakgrunden spelas "mys-listan" på ipoden och snart är de dags att börja duscha och göra oss redo för middag. Men innan det är de deras tur att ha datan. Dom skriver säkert något litet dom också. Hej hej hej då och vi hörs snart igen!
2010-12-10 | 12:20:53

Thailändska ord

Under denna vecka har vi upptäckt att thailändarna är oootroligt bra på engelska och använder gärna vissa fraser mer än andra. Här är några sköna lines som vi får höra dagligen: Gimme mooooooore Where u goooin TUKTUK Where u goooin?? Caaaannooooott Special prajs får you first costumer Very cheap good prajs Och när man frågar om vad salladen innehåller får man till svars: Cucombäää tomatooooo och sen är ordförådet slutt! Det kommer säkert fler fraser så håll er uppdaterade!
2010-12-10 | 12:03:12

Hejhejhej

Hej på er hemma i kylan! Nu har vi tillgång till internet igen. Vad har hänt sen sist? Vi har bytt boende som en indie familj äger som vi blivit buddies med. Igår solade och badade vi hela dagen och sen va vi ute på kvällen i patong. Hade sjukt kul och träffade massa roliga människor bl.a. några från bajens A lag som frida uppskattade!! Vi hängde på grabbarna grus och på white room, ja ni läste rätt svenskarna har tagit över detta land. Blev en väldigt sen natt och kom hem runt fem. Krigare som vi är gick vi upp idag vid typ tolv och käkade frulle. Sen drog vi till Karon för att sola men det började regna så det sög.. Vi kan även hälsa till oroliga föräldrar till Sofie Carro och fillan: vi träffade dom igår och dom mådde väääldigt bra och var väldigt glada :D dom får internet snart dom med! Nu vilar vi på hotellet och laddar inför en till utekväll i patong. Ser ut som att det blir middag med linn, Jonas, Hampus och robin här i kata för att sen dra vidare på äventyr. Hoppas det är riktigt kyligt hemma och att ni verkligen njuter av vinter för det gör vi heheheheh /Frida linn Therese
2010-12-09 | 04:21:31

Phuket!!

hejhej!!! Nu sitter vi och har precis käkat frukost på det bästa hotellet vi bott på Two chefs sjukt god mat och jätte trevlig personal! Rummen är också jätte fina! Vi befinner oss i phuket nu i kata beach. Det är sjuuukt turistit här och kommer man från koh Chang där vi va själva på stranden och även bodde på stranden får man lite av en chock.. Jag som varit i Thailand tre gånger förut kan inte fatta att folk åker hit med sina familjer. Men vi är ju faktiskt unga och då är ju festen bra här i alla fall! Vi skulle testa på den i patong i går men när vi fått in maten fick jag (Frida) fetaste vätskeförlust attacken såg ingenting och jag var nära på att svimma. Ansträngde mig verkligen på att komma på bättringsvägen men när huvudet bara snurrade var det bara att åka hem. Så therry ja och limp fick lämna sällskapet och åka hem och sova... :( Meeen som tur är har vi ganska många kvällar kvar så det kanske blir ett nytt försök ikväll?! Vi tar det lite lugnare i solen idag :) nu har precis mat koman gått över så nu är det dags att gå ut på jakt och leta bikinis och sen:STRANDEN! (jaaaaaa mamma pappa vi dricker massa vatten!!) Hejdå vi hörs snart igen :) /Frida Therese och linn
2010-12-06 | 15:37:04

ONE NIGHT IN BANGKOK!

Heeeejhej bloggen!

Andrade planer.. vi stannade pa koh chang nagra dagar extra pa grund av det daliga vadret i phuket och har inte forran nu kommit till bangkok! De senaste dagarna pa koh chang har varit blandade..... Vart forsta boende efter kai bae beach (tredje natten) letade vi efter pa white sand. Efter en riktig backpacker vandring langst stranden hittade vi det vackraste huset vara ogon nagansin skadat... Therese sa DET SER UT SOM PIPPI LANGSTRUMP BOR HAR!! Det var ett skjul mitt ute i djungeln uppbyggd pa nagra pelare. Killen som vi mottes utav var lite smatt lullig och flummig men var mycket glad over att se oss. Vi fick varat rum for 750bhat och bestod av en sang med myggnat,en toalett och sprickor som vi fick fylla igen med Fridas converse med tanke pa djungeln.. Vem vet vad det ar for djur som lurar??
Kvallen borjade narma sig och vi gick ner till stranden och mottes utav THE SAND BAR. Det var bokstavligen en sand bar som nagra hade byggt upp av just SAND. Dar satt vi tre svenska blonda flickor tillsammans med nagra hollandare (en bodde pa redlight district), tva svennebananer fran falkenberg, UKare, US and Aare, en sydkorean, tva indier som just gift sig samt en liten thai och en finne! Det var alltsa en valdigt international stammning men trevligt!! Dar spenderades hela kvallen lang...

Natten var bland det varsta. Vi vagrade till en borjan att slacka lampan och alla lag pa helspann.. men till slut somnade vi och det forsta vi gjorde nar vi vaknade var att BYTA BOENDE!!

Nu ar vi i alla fall antligen i bangkok pa ett sjukt najs hotell. Billigt och vi har annu inte insett vad haken riktigt ar.. men det aterstar val att se.. Nar vi anlande till bangkok efter en femtimmars bussfard med 9 thaiisar slapptes vi av mitt pa gatan i en stor fet rondell. Vart att tillagga ar att kungen fyller ar sa det ar helgdag i thai. Nar vi stod dar helt uppgivna om vart vi skulle med en massa tuktukare runt omkring och flera thaiisar som forsokt lura oss till just deras hotell kom varan raddning! En snall medelaldersman fran melbourne som tyckte vi sag ut som easy targets och det perfekta bytet for lurandragerier. Sa han hjalpte oss att fixa en riktig tuktuk som (DET KOM PRECIS IN EN MUNK HAR!!!) tog oss till varat mansion. 1500bhat, ingar frukost och det ar sa stort att vi gar vilse. Frida utbrast nar hon oppnade dorren DET FINNS INGA SANGAR! medan therese sa det baaaaaaara fortsatter massa rum!!

Valdigt langt inlagg... imorgon blir det shopping pa mbk och darefter drar vi ner till phuket dit aven vara kompanjoner anlander imorgon!!

hejhej! /frida therry och linn
2010-12-04 | 10:53:25

Forsta riktiga thai inlagget!

Idag ar forsta gangen vi har tillgang til internet och da passar vi pa att skriva ett litet blogginlagg!

vi borjade var resa i tisdags och flog sex timmar till qatar och allt gick jattebra, sedan satt vi i tva timmar i qatar oh vantade pa nasta sex timmars flyg till bangkok. allt gick super och vi var mycket najda med qatar som flygbolag da vi hade det myyycket high tech och fina roda qatar strumpor. ca en timme innan landning sa borjar det handa lite saker.. mannen bakom mitt sate (therese) hade en formaga att roja valdigt mycket nar han skulle resa pa sig, alltsa tog tag i min stol och slet sig upp. Sa aven enna gang borjade det dras en javla massa bakom mig och jag och frida tittade pa varandra och sade fyfan nu borjar dom roja igen. vi suckade och tva sek senare fattar vi att nanting inte ar riktigt ratt.. kvinnan bakom linn som satt innerst hade fatt nagot slags anfall, typ epilepsi eller liknande, hon andades inte och hennes man eller vem det nu var (okand) flog pa henne och gjorde hjart och lungraddning, han var helt tokig och hade grov panik. flygvardinnorna borjade nu stromma fram och det ropades ca fyra fem ganger att en doktor genast maste identifiera sig. det var helt och hallet kaos. kvinnan borjade andas igen och ryktena i planet spreds om att hon fatt en hjartattack.... det var aven spekulationer om att landa tidigare i typ India vilket vi fruktade vaaaldigt mycket. men allt gick bra och hon fick ligga ner under landningen och en flygvard fick sta i en timme med en syrgas tub, stackars.. vid landingen tryckte sig ca 20 thai doktorer igenom flygplanet (halften hade maskar for munnen a la sars) och kollade om hon madde bra.

efter detta tog vi en van, minibuss, eller vad man ska kalla det i ytterligare sex timmar mot Koh Chang eftersom det ar daligt vader i phuket. da vi hade rest i over 30 timmar foll alla i en koma pa farden som var den guppigaste bilresan i historien.

val framme i koh chang akte vi till kai bae beach dar vi bodde i sotaste bungalowerna med basta frukosten.
nu ar vi i white sand och imorn reser vi tll bangkok och sover en natt och sen ner till phuket.

nu ar tiden slut HEJ DAAAA

2010-12-01 | 01:08:42

1 dec

Nu är halva gänget på väg, eller kanske redan framme vid den här tiden! Själv har jag shoppat loss på apoteket med min far idag. Nu är jag odödlig igen! Skämt åsido. Jag är skitnervös/skitglad har ångest om vartannat. Om en vecka partajar vi som galningar i Phuket. Jag har bara en sak till att skriva: SICK!