2010-11-22 | 16:47:55

Rullväska vs Ryggsäck???!

Nu börjar det verkligen närma sig.. Det är 8 dagar kvar.. 8 dagar!!!!!!!! Hur SJUKT är inte det?? Känns som att det var över hundra dagar kvar för bara någon vecka sedan. Idag har min käre far varit på väskjakt åt mig. Det har varit en jävla diskussion bland oss tjejer vad som är bäst. Rullväska vs Ryggsäck?? Jag har varit på rullväska teamet under hela fighten då min bild av thailand inte är att jag kommer att behöva gå runt och släpa på en väska. Det har ju alltid mina föräldrar eller thailändarna som äger hotellet gjort åt mig. Jag har dock kommit underfund med att 1. Frida, du är ENSAM på den här resan. Inge bärhjälp från föräldrar eller lillebor. 2. Ekonomin kommer inte räcka till att bo på fina hotell under dessa tre månader.
DÄRFÖR mina vänner kom jag på en strålande idé! jag har letat ivrigt efter en resväska som både går på hjul samt med axelremmar. Och TAADA, idag fick jag ett sms av pappa som hittat en! Så imorgon bär det av mot staden för att köpa den ultimata backpacking väskan 2011! Woho


Nu känner jag mig REDO!


Tänkte också tillägga att jag tycker det är så jävla töntigt allt som står om "DÖDSMANETERNA" i aftonbladet. Snacka om att man vill skrämma upp turister.. Tydligen är det bra mycket större chans att man dör i trafiken i bangkok än av en "dödsmanet" i vattnet. (nu behöver jag inte skrämma upp mina resevänner att trafiken i bangkok är crazy....)

Pussochkram! /Frida

2010-11-21 | 00:26:33

...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8154382.ab
Nu känns allt mycket bättre!
2010-11-19 | 16:34:01

Box Jellyfish

Okej, läste igår att ännu en svensk dött av att ha blivit bränd av en kubmanet i Thailand. Jag gjorde därför lite research eftersom att jag tydligen är den som har störst risk att inte överleva resan enligt mina vänner... Kul!
Det var i alla fall även en kvinna som dog i februari av samma sorts manet i Malaysia och 2008 dog en liten flicka i Thailand, bägge svenskor. Det värsta är väl att de kan vara super svåra att upptäcka. Finns tydligen olika arter, de allra farligaste kan vara små som bin men ändå ha ett gift som kan döda en på bara minuter, eller så kan de ha tentakler som är upp till två meter långa. Också soft, då är man ju garanterat körd.
Lite smått nojig blir man, men det är nog för att själva resan närmar sig med stormsteg så man får resfeber och ångest för allt möjligt. Det är 17 dagar kvar idag.
För att vara på säkra sidan har jag i alla fall läst att ska man undvika att bada när högvatten kommer in, men skulle man missa när det är så finns det ännu en lösning för att överleva!
Vi får helt enkelt bada med strumpbyxor eller kläder på under hela resan. Ev. ta med dunkar med vinäger till stranden...
Nog med skräckhistorier, den här resan kommer bli bäst!
2010-11-16 | 16:09:07

Bra dag!

Dagen började klockan 05.40 med ett sms från ett av de hotellen vi lagt en förfrågan på där de stod att det fanns ett rum kvar för oss att hyra! Lycka. Så nu har även jag, Fillan och Soffe boende på Koh Phangan över nyår. Det känns så jääävla bra! Även lägenheten är helt betalad nu också, grymt skönt.
Hotellet vid Koh Phangan är för övrigt kallad Starlight Haad Rin, det ligger alltså på Haad Rin beach och endast 15 min gångväg från Fullmoon Party. Jag läste lite recensioner om hotellet och tydligen bor det ofta 90% Aussies där. NICE. Det stod också att bartendrarna på hotellet ibland spetsar drinkarna, men håller vi oss till flaskor och ser upp så ska det nog gå toppen.
Här är rummet och hotellet:
2010-11-15 | 23:30:06

Bag in box och thailändska pojkar!

Det är så sjukt, för halva gänget är det 2 veckor kvar nu och för oss är det 3. Det är underbart. Alla är taggade upp till öronen och längtar så sjukt mycket! Som Frida skrev har de nu fixat boende på Koh Phangan över nyår. Vi ligger i som idioter för att hitta hotell nu, tror att vi sammanlagt skickat upp till 70 förfrågningar och INGET är ledigt! Det är lite stressande måste jag erkänna. Det kommer lösa sig på något sätt, det är jag säker på men jag vill ha resultat nu. Vore ju så grymt om allt bara flöt på.
Hursomhelst är iallafall visumen fixade nu och jag har även skickat efter ICA-kortet som gör att det blir billigare att ta ut pengar. Det är nämligen så att annars får man betala ca. 30 kr till den svenska banken och 30 till den Thailändska och det känns ju inte så överdrivet kul att betala 60 spänn varje gång man ska ta ut pengar, det blir ju lätt en del i mängden. Nu kostar det alltså 30 kr varje gång istället eftersom Thailändska alltid tar 30 kr...
Just nu är det alltså bara att boka direktflyg till Phuket från Bankok kvar att göra och att hitta hotell i Koh Phangan. Efter det är vi redo att rulla!
Om jag inte nämnt det kommer vi även åka till Malaysia efter ca 60 dagar eftersom vi fick "double entry"-visum vilket betyder att vi måste flyga in i landet två gånger under tiden vi är där.
Kan även meddela för er som sa för någon månad sedan att tiden kommer gå långsamt för oss: Buuuuullshiiit!
Tiden har gått så otroligt fort, det känns som att det var igår det var 60 dagar kvar. Har en känsla av att de tre sista veckorna kommer flyga iväg de med. Sen går förhoppningsvis våra 4 månader i lagom takt.
Patong Beach
Nu är det dags att sova och fortsätta drömma, ciao!
2010-11-11 | 12:56:52

KOH PHANGAN!!!

Nu har jag therry,limp och peddan pedersen bokat en vecka över nyår på koh phangan för fullmoon party!! Vi anländer på koh phangan den 28/12 och stannar till den 5/1. Känns så skönt att vi börjat planera våran rutt nu. Efter Koh Phangan har vi tänkt oss att dra till Koh Tao och skaffa dykarcertifikat! ååååååååååh vill åka NUNUNUNUUU! Hotellet heter BeerBungalow haha. Längtar fruktansvärt mycket till att sitta på stranden och dricka en singha (den enda ölen ja tycker om). Antar att fillan carro och soffan också kommer att boka i alla fall koh phangan :)/Frida